جواد اکبری زاده دوشنبه شب در مصاحبه با قدس آنلاین اظهار داشت: از این تعداد بیمار فوتی ناشی از هاری سه نفر ایرانی و ۲ تبعه افغان هستند که به دلیل اینکه دیر به مراکز درمانی مراجعه کرده اند بیماری واگیر هاری منجربه فوت آنها شده است.
وی افزود: از ابتدای امسال تاکنون افزون بر هزار و ۲۰۰ نفر حیوان گزیدگی توسط سگ های ولگرد در منطقه رخ داده است در حالی در طول سال گذشته افزون بر هزار و ۴۰۰ نفر حیوان گزیدگی بوسیله سگ به وقوع پیوسته که افزایش این آمار زنگ خطری برای منطقه است.
معاون بهداشتی و درمان دانشگاه علوم پزشکی زابل از افرادی که به حیوان گزیدگی توسط سگ دچار می شوند خواست در همان دقایق ابتدایی به مراکز درمانی مراجعه کنند.
وی تاکید کرد: تمامی خدمات دانشگاه علوم پزشکی زابل به افرادی که دچار حیوان گزیدگی توسط سگ می شوند به صورت رایگان ارائه می شود.
وی تصریح کرد: درمان هر فردی که توسط سگ دچار حیوان گزیدگی می شود افزون بر ۵۰۰ هزار تومان برای مجموعه بهداشت و درمان منطقه هزینه در بر دارد که از بیماران دریافت نمی شود.
اکبری زاده گفت: هاری یک نوع بیماری واگیر مشترک بین انسان و دام است و به منظور جلوگیری از گسترش آن با همکاری دانشگاه علوم پزشکی و دامپزشکی زابل نظام مراقبت به صورت کامل انجام شده است.
وی متولی جمع آوری و اتلاف سگ های ولگرد را شهرداری های هر شهرستان دانست و تصریح کرد: تاکنون اقدام چشم گیری توسط شهرداری ها باتوجه به حجم سگ های ولگرد در منطقه انجام نشده است.
معاون دانشگاه علوم پزشکی زابل افزود: آمار سالیانه مرگ و میر انسان از طریق بیماری واگیر هاری سه نفر است در حالی که این رقم در زابل از ابتدای سال ۹۶ تاکنون به پنج نفر رسیده است. وی بیان کرد: براساس آمارهای بدست آمده افزون بر ۱۰ هزار سگ ولگرد در منطقه سیستان وجود دارند.
نظر شما